top of page

Verleden en heden

FkML is opgericht in 7 juli 1948 en is daarmee de oudste amateur-fotoclub in onze regio. We komen eenmaal per twee weken op maandagavond bij elkaar in de zaal van Café de Ster in Maasniel, Roermond. Dan bespreken we werk van elkaar, spraakmakende foto’s of gerenommeerde fotografen en selecteren we onze foto's voor exposities of wedstrijden. We stellen elk jaar een jaarprogramma op, als lid kun je ook zelf
bepaalde werkvormen voorstellen en uitwerken.

 

Het idee is dat we van elkaar leren en ons ontwikkelen als fotograaf. Respect voor elkaar en een prettige samenwerking is een basisvoorwaarde.

 

Onze fotoclub is aangesloten bij de Fotobond (BNAFV). Via de Fotobond doen onze leden mee aan landelijke en provinciale wedstrijden, werkgroepen en cursussen.

 

Toekomst

Fotografie heeft zich altijd erg ontwikkeld. Aanvankelijk als een evolutie maar inmiddels als een revolutie. Amateurfotografie was in de beginjaren voorbehouden aan de welgestelde burgerij. Dit veranderde met de komst van de Kodak Brownie, fotografie was nu toegankelijk voor veel meer mensen. Volgende mijlpaal was de digitale fotografie. Maar echt spectaculair werd het met de komst en ontwikkeling van smartphones en sociale media.

Bijna iedereen fotografeert tegenwoordig. En exposeert op digitale platformen.

Een goede zaak. Een nadeel is echter dat de belangstelling voor fotoclubs afneemt. De Fotobond wil initiatieven ontplooien om dit om te keren. FML gaat hier actief in deelnemen. Wij willen eigentijdse vormen van fotografie uitdrukkelijk opnemen in ons programma. En zoeken mensen om hier actief in mee te doen.

Neem gerust contact met ons op als je meer informatie wilt.

Meer als een smartphone heb je niet nodig!

PANORAMKURTDEFIPHONE (vergroot)kleurbala
bottom of page